Člani ekipe
Aleš Kravos fotograf

vodja strokovnih delavnic Tel: 041 695 031 E: ales.kravos@siol.net

»Hobi postane strast, strast postane ljubezen... Ljubezen do trenutka, ujetega v objektiv za vedno... Dobrodošli v paleti mojih trenutkov.«

Aleš Kravos je arhitekt računalniških poslovnih rešitev zadnjih 30 let. Uspešno je projektiral poslovno programsko opremo na področju časopisne dejavnosti, kjer je avtor naročniških sistemov vseh večjih časopisno-založniških hiš na področju Slovenije in širše. Svoje programske rešitve je implementiral tudi na področju zborničnega dela v zdravstvu.

Poleg računalništva je v zadnjih letih našel nove izzive v fotografiji. Fotografija se je pričela kot nadaljevanje družinske tradicije arhivske fotografije, ki pa je prerasla v pomemben del življenja. Ob odličnih mentorjih je vložil veliko časa v raziskovanje skrivnosti fotografije. Začetki so bili predvsem v landscape motivih, s časom pa se je profiliral kot portretni fotograf.

S svojim pogledom skozi objektiv je iskal tisto, kar se v osebi skriva za njenimi očmi. Od tod tudi naslov njegove prve uspešne samostojne razstave »People and personalities« ob koncu leta 2018, v okviru katere je predstavil zbirko portretov v črno-beli tehniki. Redno so njegove fotografije objavljene v najbolj brani slovenski fotografski reviji »Digitalna kamera«, kjer je bil njegov portfolio oktobra 2018 tudi širše predstavljen.

Spletna stran: https://www.facebook.com/aleskravos.photojourney/

Aleš Kravos
  • Fe16 - Studio Železna
  • Železna cesta 16, 1000 Ljubljana
  • 051 489 018
  • info@zelezna.si