Člani ekipe
Lena Petrovič vizažistka

vodja ustvarjalne ekipe E: info@zelezna.si
“Ali smo človeški, ker gledamo zvezde, ali gledamo zvezde, ker smo človeški?” (Neil Gaiman)

Lena se je leta 1989 rodila v Ljubljani. Starša sta jo kot ljubitelja kulture in giba zgodaj usmerila v ples, kjer je razvila močan občutek za kompozicijo, usklajenost in estetiko giba. Ob plesnih produkcijah in nastopih se je v njej zbudilo zanimanje za kostumografijo in masko. Z željo po kreativnosti je hodila tudi na tečaje igre in solo petja,  a se je po končani gimnaziji odločila za študij na Filozofski fakulteti. Slednjega ni dokončala, saj se je na visoki šoli VIST odkrila v NPK vizažist, se zaljubila v čopiče in se usmerila v ustvarjanje na obrazih. Od večjih preobrazb, gledališke maske, glamurja ali malih popravkov, vsak obraz je čudovito platno, ki ji pomeni novo priložnost za ustvarjanje.

Svoje znanje je skozi leta pilila v različnih foto studiih, asistirala je pri snemanjih tujih in domačih televizijskih oglasov, pri diplomskih predstavah in zaključnih izdelkih AGRFT. Včasih jo je pot zanesla tudi pred kamere ali celo v strežbo snemalnega »cateringa«, tako da se je s potekom snemalnih dni in produkcije seznanila z več zornih kotov.

Leta 2016 je spoznala Urško Košir in se pridružila njeni ekipi, ter ob projektu »Naj Nasmeh 2017« tudi ostala kot stalna sodelavka.

Lena Petrovič
  • Fe16 - Studio Železna
  • Železna cesta 16, 1000 Ljubljana
  • 051 489 018
  • info@zelezna.si