Pogovor z Ano Petrič, direktorico DEOS Centra za starejše Notranje Gorice, bo v četrtek, 23. januarja, ob 18h, v Studiu Železna.  

Ana Petrič je pobudnica zamisli, da pri projektu Božiček za en dan darila zbirajo tudi za starejše in vodja projekta Mala pozornost za veliko veselje. Med aktivnostmi načrtuje veliko takšnih, kjer gre za medgeneracijsko sodelovanje. Opozarja, da je delež starejših v državi vedno višji, ljudi, ki bi delali z njimi, pa je že zdaj težko dobiti. Prepričana je, da moramo otroke že zdaj vzgajati tako, da jim to ne bo težko.

S starejšimi dela že 15 let . "Zame to sploh ni delo. Čutim namreč nekakšno obvezo, da moram nekaj narediti na tem področju. Zelo sem vesela, da imam tudi okoli sebe ekipo, ki to razume in deluje podobno kot jaz, zato smo lahko uspešni."  

Ana Petrič bo s svojimi sodelavci, Nejcem Šmalcem, dipl. babičarjem; Uršo Mršnik, mag. dietetike; in  Barbaro Sorčan, fizioterapevtko, delila plemenite izkušnje na področju dela s starostniki. 

Ana pravi, da je prišla do spoznanja, da ji v življenju največ pomeni družina. Včasih se je v svojih odločitvah prenaglila, zato je morala oz. mora narediti tudi kak korak nazaj. A družina je vselej njeno vodilo, zato bo opisala svojo pot od začetka do danes. 

S sodelavci bodo predstavili tudi novoustanovljeno društvo - Skupaj za starejše. Poslanstvo društva je zviševanje kakovosti bivanja in življenja starejših, inovativne prakse, pomoč, predstavitev projektov... Vse za boljši jutri. 

Vabljeni, da prisluhnete navdihujoči osebi, ki s svojo ekipo premika meje.