PRVO SREČANJE – TOREK, 19. 5. 2020 od 18.00 do 21.00

-       Predstavitev predavateljice in njenega dela.

-       Definicija akt in boudoir fotografije – razlike, tematika, razvoj, …

-       Teorija osvetlitve, studijska osvetlitev in delo z naravno svetlobo.

-       Kreativni proces – razvoj ideje, komunikacija z modelom.

-       Delo z modelom v studiu – portret.

-       Uporaba studijske opreme, tehničnii triki za doseganje željenega učinka.

-       Navodila in smernice za samostojno praktično delo udeležencev delavnice.

DRUGO SREČANJE – ČETRTEK, 2. 7. 2020 od 18.00 do 21.00

-       Pregled izdelkov udeležencev in poglobljen komentar.

-       Priprava na boudoir in akt fotografiranje z modelom, postavitev zgodbe.

-       Praktično delo z modelom, uporaba studijske in naravne svetlobe.

 * Pridružujemo si pravico do spremembe programa. 

VREDNOST: 190 € z ddv 


!! Železno Akademijo in vse delavnice v sklopu bomo, kot tudi naše redno delo, izvedli ob upoštevanju vseh varnostnih ukrepov. Večji del Akademije in posameznih delavnic bomo izvedli zunaj, sploh praktični del. Studio bomo pred in po vsakem srečanju razkužili, na voljo je dovolj razkužila za roke, mize bomo opremili s pregradami iz pleksi stekla, Studio bomo med izvedbo tudi sproti zračili. Predavatelji in ekipa bomo opremljeni z zaščitnimi maskami, ki za udeležence sicer niso obvezne, so pa priporočljive. Maske bodo na voljo tudi v Studiu!! 

Prijave in informacije na info@zelezna.si ali na 051 489 018.


URŠKA KOŠIR

Urška Košir je umetnica in fotografinja, ki jo je pot iz »črno-belega« prava zanesla v »pisane« medije. Po tem, ko je študij prava zaključila z odliko, je več let uspešno sodelovala s slovensko nacionalno televizijo kot novinarka, snemalka, scenaristka in režiserka ter tam opravila tudi mnoga izobraževanja s področja slike. Od leta 2010 sodeluje z revijo Playboy, njene fotografije so bile objavljene v Playboyevih edicijah širom sveta, večkrat tudi v Ameriki. Kot prva ženska fotografinja se je v letu 2015 podpisala pod serijo erotičnih fotografij za slovito izdajo domačega koledarja Collegium graphicum, ki se ga je prijela tudi oznaka ‘slovenski Pirelli’. Predstavila se je s skupinskimi razstavami v umetniških galerijah na Dunaju v Avstriji, v nemškem Konstanzu, na pop art razstavi v Berlinu in s skupinsko razstavo ženske umetnosti v avstrijskem Linzu.

Z vsem znanjem, ki ga umetnica črpa doma in v tujini, je njen prvotni foto studio kmalu postal premajhen za vse ideje, ki jih želi uresničiti. Tako je zasnovala nov projekt, na novi lokaciji, Studio Železna – Fe16, kjer deluje kot kreativni vodja.