Jurij Kesser

mojster pričesk
ustvarjalna podpora
Jurij Kesser
 »Živite za sedanji trenutek, ne za preteklost ali prihodnost.«

Strokovno podkovan umetnik, Jurij Kesser, je umetnik striženja z izvirnim občutkom za forme in stiliranje. Izobraževanja in delo v tujini sta mu razširila obzorja. Pridobil je izkušnje in znanja, ki mu omogočajo suveren in kvaliteten pristop na njegovem delovnem območju. Njegovo delo je iskrivo, pedantno, nagajivo predrzno, inovativno in seveda ustvarjalno.
Navdih je dobil v zgodnjih otroških letih, ko  je v nekem frizerskem salonu opazoval frizerke pri delu. Takrat je opazil, da frizerji strankam pričarajo nasmeh na obraz in prav to je v njem prebudilo strast do tega poklic, saj pravi, da ni lepšega kot to, da lahko na takšen način pomagaš ljudem, da postanejo samozavestnejši in srečnejši, da jim na nekakšen način povrneš tisti žar v očeh in iskren nasmeh na obraz.

Tako se je med šolanjem na srednji šoli znašel v frizerskem salonu, kjer so v njem videli nekaj več, videli so strast in željo po uspehu. V tem salonu je delal celo srednjo šolo, se izobraževal enakovredno kot frizerji z večletnimi izkušnjami. Prvič je nastopil na televiziji, ko mu je bilo komaj 16 let, predstavljen je bil v oddaji »supernova multi talents« kot njihov najmlajši frizer in je v ozadju oddaje urejal nastopajoče. Takrat je odkril, da je prav to tisto, kar si želi delati v svojem življenju. Po končani srednji šoli se je zaposlil v istem podjetju in delal do velikega frizerskega tekmovanja, kjer je nastopal kot najmlajši frizer in prejel nagrado za 2. mesto. Po tekmovanju je dobil povabilo in se zaposlil v enem od priznanih frizerskih salonov v Ljubljani, kjer so ga izšolali in trenirali za delo na odrih. Takrat je tudi odkril razpis za delo na tednih mode v MILANU, kamor se je prijavil in odpotoval. Brez kakršnega koli frizerskega pripomočka ali modela mu je uspelo prepričati žirijo in je bil sprejet na zelo ugledne modne revije kot frizer – stilist. Na tednih mode je delal kasneje tudi v Londonu, kjer se je zaposlil v priznani frizerski akademiji na Oxford Street »Tony&Guy«, kjer je delal kot akademski stilist. Pred tem je tudi pri svojih zgodnjih dvajsetih letih delal v Los Angelesu na frizerski akademiji. 

Leta 2013 se je vrnil  v Slovenijo in odprl svoj frizerski salon JURIJ KESSER ter začel sodelovati s priljubljeno slovensko pevko TANJO ŽAGAR, ki je tudi obraz njegovega frizerskega salona. Je tudi osebni frizer in stilist glasbene skupine FRAJERKE, ki izvajajo narodno-zabavno glasbo. 

Kot frizer in stilist je sodeloval v številnih televizijskih oddajah, pri snemanjih videospotov, reklamnih panojev z ILKO ŠTUHEC, pri dobrodelni akciji NAJ NASMEH in PIRELLI KOLEDAR s priznano fotografinjo URŠKO KOŠIR,  s katero sta se pozneje dogovorila o sodelovanju na različnih projektih. Tako je od leta 2018 Jurij Kesser tudi član ekipe STUDIA ŽELEZNA. Z ekipo Studia Železna je delal na različnih projektih kot so PLAYBOY, HUWAVEI, številna snemanja z znanimi Slovenci; s PETROM PREVCEM, ALENKO GODEC, DAMJANO GOLAVŠEK, SIMONO VODOPIVEC FRANKO, pokojni priznani igralec, DEMETER BITENC, itd.  

Njegova vizija je izraziti človeka skozi frizuro in celosten zunanji videz, zato je zasnoval svoj frizerski salon Jurij Kesser »organic hair salon«, kjer dela pod sloganom »NAJ VAŠA NOTRANJA LEPOTA ZASIJE V VAŠI ZUNANJI PODOBI«