Nadja Zobec Krže

fotografinja
vodja studia
Nadja Zobec Krže
»Če si nekaj dovolj močno želite, stremi vse stvarstvo k temu, da se vam želja izpolni.«
(Paulo Coelho)

Nadja Zobec Krže, nekdanji obraz jutranje oddaje Dobro jutro na TV Slovenija, ki je javljanja v živo pred kamero raje zamenjala za pogled skozi fotografski objektiv. Diplomirala je iz komunikologije in magistrirala iz novinarskih študij na Fakulteti za družbene vede. Logični korak je bilo delo v medijih, saj je že tekom študija delala na lokalni televiziji, radiu in časopisih. A strast do fotografije, jo je vedno klicala k sebi. Je samouk, a to ji predstavlja dodaten izziv in možnost razvijanja samosvojega stila, ki je predvsem »lifestyle« fotografija, minimalizem, belina, naravna svetloba in čustva. Posveča se portretni in družinski fotografiji, še posebej novorojenčkom, dojenčkom in malčkom ter nosečnicam. Z rojstvom hčerke je bil notranji glas vse glasnejši in ljubezen do fotografije vse močnejša. Hčerka  ji je dala pogum, da posluša svoje srce in naredi pogumen skok v prihodnost. Tako se je odločila, da zapusti TV Slovenija in se pridruži Studiu Železna.
Postala je vodja studia, skrbi za odnose z javnostmi in je del ustvarjalne ekipe, zastopa del fotografskega segmenta, predvsem fotografiranje novorojenčkov, dojenčkov, malčkov in nosečnic. Sama pravi, da so takšni foto spomini nekaj najlepšega, najdragocenejša naložba. To so življenjske prelomnice, pomembna obdobja, ki nas zaznamujejo, njihovo veličino pa laže uvidimo preko kakovostnih fotografij, s pomočjo fotografov, fotografinj, ki imajo za to poseben čut, oko in popolno predanost.
Nadja ni popolnoma zapustila dela pod žarometi, saj vodi tudi prireditve, kjer v moderatorstvo prav tako vdahne svojo dušo in srce. Če imate dogodek, kjer bi potrebovali profesionalen nastop, moderatorski glas, povezovanje z občutkom in spoštovanjem protokola, Nadjo lahko tudi najamete. Z izkušnjami iz medijev, tiska, radia in televizije, je pripravljena na različne situacije in zakladnica idej za oblikovanje scenarijev.