David Dubnitskiy bo v Ljubljani vodil posodobljeno različico Masterclass programa, ki ga odlikuje njegov odprt pristop pri deljenju izkušenj in znanja ter ostalih dragocenih informacij. Primeren je tako za začetnike kot tudi profesionalce, še posebej tiste, ki se želijo preizkusit ali izboljšat v žanru erotične fotografije.


SOBOTA, 21.8.21
11:00 – 18:00 Predavanje v Studio Železna
18:00 – 20:00 Terensko delo, lokacija se določi na delavnici, glede na želje in  ideje

NEDELJA, 22.8.21
7:00 – 11:00 Terensko delo, lokacija se določi na delavnici, glede na želje in ideje
13:00 – 18:00 Predavanje

VSEBINA PREDAVANJ:
Kje dobiti idejo in kako jo razviti?
Kako prenesti razpoloženje in čustva na fotografijo?
Kaj naj bo v kadru? Kako pravilno postaviti vse dodatke, da bo fotografija harmonična in berljiva?
Kako ustvariti čudovita foto dela z enostavnimi kolaži
Kaj mora biti na fotografiji, da na gledalca povzroči »UAU« učinek?
Kako izbrati in kje dobiti oblačila ter dodatke za fotografije? Kakšne so metode iskanja modelov? Kakšni so pogoji sodelovanja z njimi (TFP in komercialna uporaba)? Kaj so posebnosti dela z modeli v žanru, prežetem z goloto?
Kako pridobiti prednost pred konkurenco? Kakšni so učinkoviti načini promocije na družbenih medijih. Kje pridobiti stranke? Kako unovčiti svoje znanje?
… in številne druge uporabne profesionalne rešitve za fotografiranje.

PRAKTIČEN DEL:
Tematske foto delavnice, s poudarkom na elementih erotike. Vsak fotograf bo imel priložnost delati z modelom in izboljšati svoje fotografske sposobnosti. Vadili bomo, kako posneti odlične fotografije samo z naravno svetlobo in odsevniki, v zaprtih prostorih ali na prostem. Naučili se bomo, kako nadzirati kote, poze in čustva modelov, da dobimo najlepše fotografije .. Izvedeli bomo skrivnosti obdelave Davidovih avtorskih fotografij in dobili dostop do njegovih prednastavitev. Ločeno bomo razpravljali o razvoju fotografskega stila vsakega izmed udeležencev. Veliko bomo ustvarjali!

*Organizator si pridržuje pravico do spremembe programa.sobota, 21. avgust  in nedelja, 22. avgust 2021

📸DATUMI IN IZVAJALCI

David Dubnitskiy MASTERCLASS opis vikend delavnice

Sobota 21. avgust 2021 in nedelja 22. avgust 2021

DAVID DUBNITSKY

Ukrajinski fotograf David Dubnitskiy se je leta 1971 rodil v mestu Dnipro. S fotografijo se ukvarja šele nekaj let, a so njegove fotografije že svetovno poznane in strokovno občudovane. Njegova edinstvena stilizacija fotografij predstavlja popolnoma svež nivo čutne fotografije. Njegove fotografije so polne vizualnih zgodb, ki poveličujejo ženske v igrivih scenarijh, prežetih z mešanico erotičnih, starinskih in ljudskih tonov, večinoma izbranih iz slovanskih narodnih motivov.

S svojim pristopom do fotografiranja se je kot samouk hitro uvrstil med velike profesionalce. Njegova dela s subtilno čutnostjo pogleda na žensko figuro pri opazovalcu vzbujajo občudovanje in navdušenje. Način njegovega dela je specifičen, saj projekte izpelje popolnoma sam. Uporablja samo naravno svetlobo in svoje foto seanse načrtuje z minimalnimi stroški.

Fotografiranja natančno organizira vnaprej in predhodno premisli vse elemente. Od izbora lokacije, modela, kostumografije, barvne sheme do same zgodbe oz. ozadja projekta.

V post-produkciji je osredotočen na mehčanje svetlobe in linij, s čimer fotografije spominjajo na renesančne oljne slike. Iz slednjih tudi črpa inspiracijo za upodabljanje neskončne lepote svojih portretirank.