Lena Petrovič

vizažistka
vodja ustvarjalne ekipe
Lena Petrovič
“Ali smo človeški, ker gledamo zvezde, ali gledamo zvezde, ker smo človeški?”
(Neil Gaiman)

Lena se je leta 1989 rodila v Ljubljani. Starša sta jo kot ljubitelja kulture in giba zgodaj usmerila v ples, kjer je razvila močan občutek za kompozicijo, usklajenost in estetiko giba. Ob plesnih produkcijah in nastopih se je v njej zbudilo zanimanje za kostumografijo in masko. Z željo po kreativnosti je hodila tudi na tečaje igre in solo petja,  a se je po končani gimnaziji odločila za študij na Filozofski fakulteti. Slednjega ni dokončala, saj je na visoki šoli VIST odkrila NPK vizažist, se zaljubila v čopiče in se usmerila v ustvarjanje na obrazih. Od večjih preobrazb, gledališke maske, glamurja ali malih popravkov, vsak obraz je čudovito platno, ki ji pomeni novo priložnost za ustvarjanje.

Svoje znanje je skozi leta pilila v različnih foto studiih, asistirala je pri snemanjih tujih in domačih televizijskih oglasov, pri diplomskih predstavah in zaključnih izdelkih AGRFT. Včasih jo je pot zanesla tudi pred kamere ali celo v strežbo snemalnega »cateringa«, tako da se je s potekom snemalnih dni in produkcije seznanila z več zornih kotov.

Leta 2016 je spoznala Urško Košir in se pridružila njeni ekipi, ter ob projektu »Naj Nasmeh 2017« tudi ostala kot stalna sodelavka. Tako je pod znamko Studia Železna ustvarjala z Ireno Yebuah Tiran, Alenko Godec & co., s Petrom Prevcem za Huawei, pri fotografiranjih za Playboy, od aktov do nosečniških portretov, terenskih fotografskih pohodov, ter kreativnih video spotov… zaodrska vročica ji ni tuja, gverilsko postavljanje seta in garderobe tudi ne. 

Vsestranskost je njena vrlina in tako na setu morda kdaj namesto čopiča v roke prime tudi šivanko ali izvijač.