Idealen prostor za vaše foto ali video projekte! Studio Železna – Fe16 je foto studio z vrhunsko opremo v središču Ljubljane. Primeren je tudi za zahtevnejše projekte in za nadstandardne rezultate. 

foto studio

Iščete idealen prostor za vaše foto ali video projekte? Studio Železna – Fe16 je foto studio z vrhunsko opremo v središču Ljubljane, v Župančičevi jami, skrbno načrtovan s strani arhitekta Erika Šifrerja iz Mides design za nadstandardne rezultate. Je moderen in prostoren studio z visokimi stropi, zato ne ustvarja občutka utesnjenosti. Primeren je tudi za izpeljavo zahtevnejših projektov. Na stropu je železna konstrukcija, ki je nosilka vseh luči (Profoto D2) in kablov, kar pomeni, da na sceni ni ovir, zato je celotna površina namenjena fotografiranju in snemanju. Na stropu je tudi konstrukcija, ki omogoča visenje s stropa za dodatno kreativno ustvarjanje. Možnost fotografiranja tudi z naravno svetlobo, saj je zunanja stena studia v steklu. Foto studio lahko tudi popolnoma zatemnite z zavesami, ki ne prepuščajo svetlobe.

Dimenzije prostora: 

Bruto povšina studia - 60 m2

Max. višina stropa: 5,7 m

Uporabna višina stropa: 4,5 m

Širina širokega ozadja: 2,77 m

V neposredni bližini je tudi lepotilni in frizerski kotiček, garderoba, kuhinja s prostorom za druženje in toaleta. 

Projekt se je začel kot prenova starih pisarniških prostorov z visokimi stropi v nov kreativni studio, ki je obenem lahko tudi večnamenski prostor za različne dejavnosti, a po večini fotografske.

Ker naj bi se v prostoru odvijale vizualne umetniške dejavnosti, se je arhitekt odločil za svetle odtenke v ortogonalni zasnovi. Bele barve izražajo nevtralnost in nežnost oz. nedolžnost z ravnimi linijami v mrežnem vzorcu. Ker je prostor že imeli sive odtenke in obstoječo opremo v sivi barvi, smo v sivo oblekli tudi tla in zavese. Glavni prostor je čistih in modernih linij, brez odvečnih elementov. Studio nudi tudi kotiček za maskerja, frizerja in garderoberja, pa tudi kuhinjo in »entertaiemnt area« v istem konceptu. Poleg umetne svetlobe se da v prostoru dobro manipulirati tudi z naravno svetlobo, s čimer lahko pričaramo različne atmosfere ne samo za fotografiranje, ampak tudi za različne aktivnosti, kot sta joga in ples. 

V Studiu Železna so posneli videospot s Tulijem Furlaničem za skladbo Ljubezni ni dobro, fotografirali in snemali promocijsko kampanjo s Petrom Prevcem za telefon Huawei 30 pro, fotografirali promocijsko kampanjo z Alenko Godec, Damjano Golavšek in Simono Vodopivec Franko ter fotografirali posebno kolekcijo čevljev, ki je nastala v sodelovanju Alpine in Urške Draž.   

Najem foto studia po ugodnih cenah, že od 25€/uro dalje.

Foto studio lahko najamete v različnih paketih, ki vsebujejo tudi različno opremo, lahko pa z vami oblikujemo tudi individualni paket.  V studiu lahko fotografirate sami z našo asistenco, pripeljete svojo ekipo ali najamete našo. Na voljo so vam: fotografi, snemalci, asistenti, vizažisti, frizer, stilist, modeli itd.

Parkiranje proti plačilu (pozni popoldnevi in vikendi so brezplačni) je možno na označenih pakirnih mestih na ulici ali na bližnjem urejenem parkirišču na Vilharjevi ulici ali Bežigrajskem dvoru. Dovoz opreme je možen neposredno pred vhod. Možnost skladiščenja opreme ob daljšem najemu foto studia.

Studio Železna je pravi kraj za uresničitev vaših kreativnih idej in želja, zato je njegovo drugo ime »Postaja navdiha«. Naj bo to točka, kjer se srečajo vaše sanje z realnostjo. Foto Studio za tiste, ki si želite nekaj več, ki želite biti svobodni in ustvarjalni.