Idealen prostor za vaše foto ali video projekte! Studio Železna – Fe16 je foto studio z vrhunsko Profoto opremo v središču Ljubljane. Primeren je tudi za zahtevnejše projekte in za nadstandardne rezultate. 

foto studio

Iščete idealen prostor za vaše foto ali video projekte? Studio Železna – Fe16 je foto studio z vrhunsko opremo v središču Ljubljane, v Župančičevi jami, skrbno načrtovan s strani arhitekta Erika Šifrerja. Je moderen in prostoren studio z visokimi stropi, zato ne ustvarja občutka utesnjenosti. Primeren je tudi za izpeljavo zahtevnejših projektov. Na stropu je železna konstrukcija, ki je nosilka vseh luči (Profoto D2) in kablov, kar pomeni, da na sceni ni ovir, zato je celotna površina namenjena fotografiranju in snemanju. Na stropu sta tudi dva železna nosilca, ki omogočata visenje s stropa tudi zelo težkim objektom, za še dodatno kreativno ustvarjanje. Prostor ponuja možnost fotografiranja tudi z naravno svetlobo, saj je zunanja stena studia v steklu. Foto studio lahko tudi popolnoma zatemnite z zavesami, ki ne prepuščajo svetlobe. Studio je opremljen z vrhunsko Profoto opremo, vključno z najnovejšimi lučmi in modifikatorji, ki zagotavljajo izjemno kakovost in natančnost osvetlitve. Profoto je priznana blagovna znamka v svetu fotografije, znana po svoji vrhunski tehnologiji in zanesljivosti, kar omogoča ustvarjanje profesionalnih posnetkov brez kompromisov.


Dimenzije prostora: 

Bruto povšina studia - 60 m2

Max. višina stropa: 5,7 m

Uporabna višina stropa: 4,5 m

Širina širokega ozadja: 2,77 m


V neposredni bližini je tudi lepotilni in frizerski kotiček, garderoba, kuhinja s prostorom za druženje in toaleta

Projekt se je začel kot prenova starih pisarniških prostorov z visokimi stropi v nov kreativni studio, ki je obenem lahko tudi večnamenski prostor za različne dejavnosti, a po večini fotografske.

Studio Železna ali z drugim imenom Postaja navdiha, je specializiran za širok spekter vizualnih storitev, kot so fotografiranje, snemanje, foto delavnice in hkrati tudi najem ter uporaba studia za posebne priložnosti. Sodelovali smo s številnimi priznanimi blagovnimi znamkami, med katerimi so bile kampanje za Bags & More, DZS, Lisca, Alpina, Intersport, Playboy in mnoge druge. Zasnovali in izvedli smo tudi serijo fotografij ob 10 letnici modne znamke The Lie by JPZ, ki oblači tudi aktualno prvo damo, Tino Gaber. V studiu so nastale fotografije za številne naslovnice, obiskale so nas velike znane osebnosti, od Boruta Pahorja, Petra Prevca, Alenke Godec z Dinamitkami, do Gašperja Riflja, Vlada Kreslina, Pera Lovšina Zorana Predina, Tulia Furlaniča, Andreja Lenarta, Davida Urankarja ter mnogih drugih. V studiu so se snemale reklame, video spoti, v času korone pa je notri potekala tudi prireditev TEDx Ljubljana. Z ekipo smo soustvarjali tudi družbene akcije Heroji furajo v pižamah, Gaja – ena sama in Junakinje modernega časa

Studio Železna so v tem času obiskali in svoje znanje predajali preko foto delavnic kot so Arne Hodalič in Katja Bidovec, Jure Kravanja, Miro Majcen, Samo Vidic, ukrajinski umetnik David Dubnitskiy ter mnogi drug.

Najem foto studia po ugodnih cenah, že od 30€/uro dalje.

Foto studio lahko najamete v različnih paketih, ki vsebujejo tudi različno opremo, lahko pa z vami oblikujemo tudi individualni paket.  V studiu lahko fotografirate sami z našo asistenco, pripeljete svojo ekipo ali najamete našo. Na voljo so vam: fotografi, snemalci, asistenti, vizažisti, frizer, stilist, modeli itd.

Parkiranje proti plačilu (pozni popoldnevi in vikendi so brezplačni) je možno na označenih pakirnih mestih na ulici ali na bližnjem urejenem parkirišču na Vilharjevi ulici ali Bežigrajskem dvoru. Dovoz opreme je možen neposredno pred vhod. Možnost skladiščenja opreme ob daljšem najemu foto studia.

Studio Železna je pravi kraj za uresničitev vaših kreativnih idej in želja, zato je njegovo drugo ime »Postaja navdiha«. Naj bo to točka, kjer se srečajo vaše sanje z realnostjo. Foto Studio za tiste, ki si želite nekaj več, ki želite biti svobodni in ustvarjalni.