VIZAŽIST

Ličenje je že tisočletja prisotna umetnost in predstavlja eno izmed prvih oblik rituala v kulturi človeštva. 

Skrb za negovano kožo in ličenje se je razvila že v antičnem Egiptu, sam razvoj kozmetike pa se je prilagajal deželam, njihovim navadam in družbenim trendom. 

Vsi smo seznanjeni z nesmrtnim obrobljanjem oči, ki izvira iz Egipta in Perzije, s snežnimi obrazi gejš in Kraljice Elizabete I. ter statusnimi rdečimi pikami Indije in Mongolije. 

Ličenje kot ga poznamo danes pa se je začelo razvijati v začetku 20. stoletja in trendi se še danes neustavljivo spreminjajo. Danes poznamo veliko različnih vej ličenja. V 20. stoletju se je s popularnostjo baletnih predstav in vzponom Hollywooda ličenje v zahodnem svetu razširilo med množice in postalo dostopno vsem. Čeprav kreativnost in trendi ličenja nimajo meja, najbolj popularen še vedno ostaja klasični Hollywood izgled z rdečimi ustnicami in maskaro - videz, s katerim ne morete zgrešiti. 

Ličenje tako ostaja ritual, ki smo ga prenesli v svoj vsak dan. Z ličenjem lahko zakrijemo nepravilnosti na koži, poudarimo svoje lepše atribute in poteze, se osvežimo in postanemo samozavestnejši.

V Studiu Železna nudimo različne vrste ličenja: vsakdanje ličenje, poslovno ličenje, studijsko ličenje, poročno ličenje, maturantsko ličenje, »makeover« preobrazbe, pustno ličenje in še mnogo več.  

Studijsko ličenje: 

Pri HD tehnologiji je skoraj nemogoče, da bi stali pred fotografskim objektivom brez maske. In ker se s fotografijami ustvarja vaš večni spomin, vas z ličenjem povzdignemo v vašo najbolj sijočo verzijo. Nanos je malo močnejši, saj kamera in uporaba studijskih luči ter bliskavic omilita barve. Poudarek je na očeh in izenačitvi kožnega tena. 

Studijsko ličenje vsebuje:

- pripravo kože na ličenje

- nanos ličil

- nanos umetnih trepalnic

- popravke in spremembe med snemanjem

- odstranitev ličil (po dogovoru)

Jutranja svežina (od 15 Eur): 

Morda niste vajeni ličenja, ali potrebujete zjutraj samo kanček sonca na vaših licih? Lahko vas samo osvežimo, zakrijemo podočnjake in dodamo naravni odtenek sijaja na vaš obraz.

Jutranja svežina vsebuje:

- čiščenje obraza

- nanos hidratantne kreme

- nanos korektorja za prekritje nepravilnosti

- bronzer (senčilo) in maskaro

Vsakdanja diva (od 30 Eur):

Ste radi urejeni, a si težko vzamete čas za ličenje doma? Morda nimate navdiha? Nudimo vsakodnevni make up za v službo, za na zmenek ali preprosto za dobro počutje. Pri vsakodnevnem ličenju je večji poudarek na negi kože. Kožo očistimo in hidriramo, ličila nanesemo bolj subtilno, pri čemer se popolnoma prilagodimo željam stranke. 

Vsakdanja diva vsebuje:

-       čiščenje in pripravo kože na ličenje

-       nanos ličil  (podlaga, poudarek na očeh, maskara)

Večerni glam (od 50 Eur): 

Se odpravljate na svečan dogodek, na zabavo ali pa boste hodili po rdeči preprogi?

Intenzivni in obstojni večerni »glam make up« bo poudaril vašo ženskost. Vaša polt bo sijoča, ustnice poudarjene, oči pa dramatično zadimljene. Ustvarili bomo glamurozni videz, ki bo obrnil kar nekaj glav. Ličenje prilagodimo željam stranke in njenemu stajlingu. 

Večerni glam vsebuje: 

- čiščenje in priprava kože na ličenje

- pogovor in svetovanje za končni izgled

- nanos ličil (podlaga, »contouring« oz. senčenje obraza,  poudarjene oči in ustnice)

- nanos umetnih trepalnic

Poročno ličenje:

Poročni dan je eden izmed najpomembnejših in nepozabnih dni vašega življenja. Dan, ko bodo vse oči uprte v vas in želite izgledati popolno. Poročno ličenje se razlikuje od ostalih ličenj, saj mora biti obstojno, a ne premočno. Koža mora biti sijoča in voljna, njen ten pa brezhiben. Pozorni moramo biti tudi na letni čas in seveda na nevestine želje. Pri poroki tako najprej opravimo poskusno ličenje, kjer skupaj z nevesto pridemo do končnega izgleda. Pod poročno ličenje sodi tudi ličenje priče ali družic, možna je tudi skupinska ponudba.

Poročno ličenje vsebuje:

- poskusno ličenje in svetovanje

- nego kože ter pripravo kože na ličenje

- nanos ličil 

- nanos umetnih trepalnic (po dogovoru)

Posebni projekti: 

Modne piste, video spoti, modni editoriali, gledališče in ples. Vse to kliče po kreativnem ličenju brez meja. Pozlačena telesa, namesto trepalnic peresa; pri kreativnem ličenju skupaj ustvarimo končni izdelek, s katerim bo zgodba povita v celoto. 

Nazaj