FOTOGRAFIRANJE IZDELKOV

V današnjem obdobju hiperprodukcije smo potrošniki dnevno bombardirani s podobami izdelkov v obliki oglasov in fotografij. Proizvajalci skušajo na najrazličnejše bolj ali manj inovativne načine pridobiti in obdržati našo pozornost dovolj dolgo, da se nam izdelek vsidra v podzavest in prikliče, ko stojimo pred nakupovalno polico. Ljudje smo vizualna bitja. Jemo z očmi in, še pomembneje, kupujemo z očmi. Kako torej doseči izpostavljenost in prepoznavnost izdelka?


Izdelek, ki bo na fotografiji izgledal privlačno, se bo posledično tudi bolje prodajal. Razmisliti je potrebno, zakaj potrebujete fotografije, saj lahko fotografije izdelkov uporabite v različne namene. Če fotografiramo izdelke za katalog ali spletno trgovino je bolje, da izdelke postavimo pred enobarvno ozadje. Izpostavljenost detajlov je tukaj ključnega pomena. Na primer tekstura tkanine, kakovost šiva ali morda logotip so podrobnosti, ki naj pritegnejo pozornost kupcev. S tem dosežemo tisto ključno pri fotografiranju izdelkov – zapomnljivost. 


Pri produktni fotografiji sta pomembna predvsem uporabnost in kontekst, saj se potrošnik lažje poistoveti z izdelkom, če ga vidi v uporabi. V tem primeru je vloga modelov ključnega pomena, saj se ljudje lažje poistovetimo z drugimi ljudmi, kot pa z izdelki samimi.


Razmišljajte preprosto, a bodite drzni. Poskrbite za profesionalne fotografije, ki bodo dodale piko na i vašim izdelkom na vaši spletni strani, spletni trgovini, družbenih omrežjih ali tiskovinah. 


V Studiu Železna se vsakemu produktu podrobno posvetimo, ga fotografiramo samostojno v studiu na različnih podlagah s kreativno uporabo profesionalnih luči za potrebe vaše spletne strani ali tiskanih katalogov. Lahko pa ga fotografiramo tudi v povezavi z njegovo funkcijo, torej z ljudmi in okolico. Tovrstno fotografiranje lahko izvedemo tudi na lokaciji po vašem izboru. V Studiu Železna nudimo visoko kvalitetne fotografije izdelkov. Takšne, ki prodajajo.


Fotografija pove več kot tisoč besed. In kakšno zgodbo govori vaš izdelek? GALERIJA: https://www.zelezna.si/galerij...-studijsko fotografiranje (po dogovoru tudi v naravi)

Nazaj