OSEBNI PORTRET

Slovar slovenskega knjižnega jezika portret definira kot »umetniško upodobitev osebe ali oseb, navadno s poudarkom njihove individualnosti«. Vsak dan se na svetu posname in objavi preko milijon sebkov oz. »selfijev«, če vam je ljubše. Živimo v času, ko nas portreti obkrožajo na vsakem koraku. Naslovnice in plakati, s katerih se smehljajo simpatični obrazi. Fotografije na osebnih izkaznicah, potnih listih, vozniških dovoljenjih, članskih karticah in drugih dokumentih. Na cestah nas spremljajo podobe v obliki doprsnih kipov, muzeje in stanovanja krasijo umetniška dela z različnimi podobami teles in obrazov. Majhne fotografije najbližjih v naših denarnicah, poročni albumi in fotografije naših otrok,  ‘selfiji’ in ostali avtoportreti, ki jih najdemo na vsakem koraku.


Pred več kot 180 leti se je na svetu pojavila prva fotografija, na kateri je bil v daljavi zabeležen človek. Bilo je leta 1838 in že naslednje leto je Robert Cornelius naredil prvi fotografski (avto)portret na svetu. Fotografija je danes del zbirke, ki se nahaja v knjižnici Ameriškega kongresa. K njenemu nastanku je veliko pripomogel poseben fotografski postopek, imenovan 'dagerotipija', ki ga je istega leta iznašel Louis-Jacques-Mande Daguerre s pomočjo bakrene plošče in živega srebra.


Portret je lahko trajni spomin ali najlepše rojstnodnevno darilo. V Studiu Železna poskrbimo za profesionalno ličenje, stiliranje in obdelavo fotografij. 


Izgledali in počutili se boste kot model z naslovnice. In to bodo opazili tudi drugi. 


GALERIJA: https://www.zelezna.si/galerij...


-profesionalno ličenje za eno osebo

-studijsko fotografiranje z asistentom 

-izbiro in obdelavo ene končne fotografije

Nazaj